Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium

Nem áprilisi tréfa!

Éjszakai sportnap

2016. április 1-én, pénteken tartottuk gimnáziumunkban a hagyományos, immár 17. sportéjszakát. Az iskola életében ez egy fontos és kedvelt közösségi program, amelyet tanárok és diákok egyaránt vártak már. Nagyon jó lehetőség ez arra, hogy a diákok a sportolás, és a pihenés közben játszott játékok során jobban megismerjék egymást, barátságok szövődjenek.  18 órakor Trecska Éva tanárnő feldobta a kosárlabdát és ezzel megkezdődött a „végtelen” kosármérkőzés.  20 óráig a nyolcadikos tanulók is kipróbálhatták, milyen eseményen vehetnek majd rész kilencedikesként hajnali hat óráig. Az ügyes kezű tanulók az újonnan érkezett pingpong, biliárd és csocsó asztal összeállításában segédkeztek.  Amint elkészült valamelyik, rögtön birtokba is vették a diákok, és reggelig megállás nélkül folyt a játék.  Kocsis Gábor tanár úr foci pályán a fiúkkal próbálhatta ki az este első felében, milyen az új reflektorok fényében focizni. Az egyik csapatot Mentes Ferenc tanár úr erősítette.  Az udvaron a lányok röplabdáztak sötétedésig. Az igazgatónő és több pedagógus leginkább a pingpongasztalnál tették próbára magukat.

A Vita-Kid Kft előadója is megérkezett este hét órakor, s a kilencedikes-tizedikes tanulókkal az egészséges életmódról beszélgetett, illetve érdekes kutatási eredményekkel ismertette meg őket a témában. 20. órától a Vita-Kid három edzője katonai kiképzésen alapuló brutál tornát (TRX) tartott a tornateremben az önként jelentkező diákoknak és tanároknak.

Juhász Milán tanár úr egy nagy szatyor társasjátékkal érkezett, ami vidám elfoglaltságot jelentett a második emeleti asztal körül diákoknak egész éjjel.  Mentes tanár úr vezetésével hajnali kettőkor a mozgástól kifáradt diákok és tanárok a 7 Csoda nevű stratégiai játékban próbálhatták ki tudásukat és logikájukat. A tornateremben ez alatt felszerelték a röplabdahálót és újult erővel röplabdáztak a diákok. Reggel 6 óráig megállás nélkül pattogott a labda.

Nagyszerű éjszaka volt, sok és változatos, az eddiginél is több programmal. Sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a tavaly végzett diákok közül is többen visszatértek egy nosztalgia éjszakára. Hajnalban mind diák, mind pedagógus fáradtan, kimerülten, de egy remekül telt éjszaka emlékével, és sok-sok élménnyel mehetett haza pihenni.

 

2016 perc

DSC08221 DSC08231 DSC08248 DSC08259 DSC08281 DSC08299 DSC08305 DSC08313 DSC08320 DSC08331 fotó 1 fotó 2