Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium

Növekvő öko-fánk

Az épület II. emeletén a lépcsőfordulóban szökkent szárba a dobozkarton törzsű és lombú, újrahasznosított fácskánk. Nőtt, nődögélt, hogy levelei helyet adjanak a jeles napokra készült gyerekmunkáknak. 6 évig díszítette barnaságával a falat, majd átadta helyét az ökoiskolánkról készült fotómontázsnak. Ám itt maradt velünk emlékeinkben a szimbólumával. Egyik levelén a közös célok, a másodikon a motiváció, a harmadikon a kreativitás, a negyediken a „kiegészítjük egymást” betűi rajzolódnak ki.

Ismerjük és értjük egymást, akár fél szavakból és lassan szavak nélkül is. Mi mással magyarázhatnánk, hogy a tavaszi tanulmányi kirándulások majd mindegyike a természet kisebb-nagyobb csodáival való találkozás élményét adta a gyerekeknek. Nem kellett, hogy a naptár március 22-ét mutasson ahhoz, hogy a 2.b osztály az Állatkertben a  “Vizek és vízpartok élővilága” című zoopedagógiai foglalkozáson vegyen részt. Az Állatok világnapja naptári lapját is már újrahasznosították, ám az 1. b és 1. z osztály a Vadasparkba látogatva ismerkedett testközelben az állatokkal és részt vettek sok új ismeretet adó foglalkozáson is. Mintha csak egy Szabó Lőrinc vers kelt volna életre „fák, csillagok, állatok és kövek” és „folyók, ligetek” csábítottá kalandra 3.a osztály Kismaroson, Királyréten kiránduló csapatát. A természet közelsége és megismerése kapta a főszerepet a 2. évfolyam Balázspusztán és a 3. évfolyam Királyréten, a Csattogó-völgyben tett kirándulásán.

Igazi siker ez, melynek titkát Henry Ford így fogalmazta meg:
„Ha összejövünk, az a kezdet,
ha összetartunk, az a haladás,
ha összefogunk, az a siker.”

2016. május Vizek és vízpartok 2016. május Vadaspark 1. 2016. május Vadaspark 2. 2016. május Vadaspark 2016. május Királyrét 1. 2016. május Királyrét 2. 2016. május Balázspuszta 2016. május Erdei iskola 2016. május Verőce Csattogó-völgy