Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium

A 2016-os gólyatábor

A 2016-os gólyatábor

Augusztus 27-én és 28-án került megrendezésre a gimnáziumunk hagyományos gólyatábora, melyet – ahogy már több éve – Velencén, az IFI Szállóban tartottunk. Gólyáink sok érdekes feladatot kaptak a 10. osztályos szervezőktől, akik lelkesen vettek részt a gólyatábor lebonyolításában.

4

A szervezők egy csoportja várta a helyszínen a vonattal érkező gólyákat, akik már megérkezésükkor is feladatot kaptak: meg kellett keressék a nevükre szóló pólókat, melyek a tábor egész területén el voltak rejtve. A későbbiekben pár kicsit piszkolós feladat következett, például lufiborotválás, lisztfújás (egy tál aljáról kellett megszerezni egy ötforintost). Délután kikapcsolódásképpen a Velencei tóban lubickolhattak, este pedig az egyik legérdekesebb, egyben legkomikusabb feladatot oldották meg: divatbemutatót tartottak. Ám ez a divatbemutató igen rendhagyó volt, ugyanis a gólyák felcserélték ruháikat, a lányok a fiúk öltözékét, a fiúk pedig az ellenkező neműek kollekcióját viselhették. Erről az eseményről sok vicces kép és videó is tanúskodik.

5

A második nap hajnalban a szervezők gondoskodtak a gólyák testi frissességéről, ezért hat óra magasságában egy lélekemelő J reggeli tornában vehettek részt. Délelőtt még pár apró feladatot kellett elvégezniük, majd jött a megérdemelt pihenés: a hazaútig a gólyák és a szervezők, valamint a kísérő tanárok is a parton élvezték a víz frissítő hatását és a nap melegét.

6

Mind a szervezők, mind a gólyák jókedvűen, boldogan gondolnak vissza erre a két napra, az ott született barátságokra. De vajon milyen lesz a következő gólyatábor? Az még a jövő zenéje.

Szollár Réka
a DÖK elnöke