Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium

Szalagavató 2014-2018.

szalagavató szalagtűzés szalagavató 2 szalagavató 3 szalagtűzés 4 szalagtűzés1 szalagtűzés 5 szalagtűzés 7

Gimnáziumunk egyik legmeghatározóbb eseménye kétségkívül a szalagavató bál. Sokan már évekkel ezelőtt elkezdik szervezni, milyen  ruhában szeretnének táncolni, vagy milyen frizurát készítenek majd el, hogy a lehető legjobban mutassanak. Ez nálunk sem volt másképp.

Szeptember óta lázasan gyakorolt minden osztály a decemberi alkalomra, hogy minél magasabb színvonalú produkciókkal állhassanak a színpadra.

December 2.-án került megrendezésre a szalagavató bál. Mindenki izgatottan öltözött a táncának megfelelő ruhába, amíg a vendégek megérkeztek. A műsor elején a 12. osztály megnézte a búcsúvideót, ami mindenkit meghatott, hiszen a négy évünket foglalta össze. Ezután következett a szalagtűzés, ami szintén nagyon megindító volt, mind számunkra, mind az osztályfőnökünk és családtagjaink számára. A szalagtűzés után zenés produkciók, illetve az osztálytáncok következtek. A 9. osztály egy rock & roll válogatással, a 10. osztály pedig egy valódi időutazással készült, ezzel bemutatva, hogy miként is változtak a zenék és a táncok az évek előrehaladtával. A 11. osztály is a régebbi évekhez nyúlt vissza, és egy remek charleston táncot láthattunk tőlük. A 12. osztály három táncot is bemutatott: egy pop zenei válogatásra készültet, egy indiai táncot és persze az est fénypontját a keringőt. A szülők könnyes szemmel nézték majdnem felnőtt gyermekeiket, akik elegáns ruhákban bécsi keringőt táncoltak. A színpadi előadások után levonultunk a nézőtérre, ahol ismét előadtuk a keringőt, majd családtagjainkkal táncoltunk és fotókat készítettünk.

Úgy gondolom, hogy a rengeteg belefektetett munka megtérült, hiszen utána hetekig gratuláltak az alaposan megszervezett esemény miatt, amiért külön köszönet illeti a szervező 11. osztályt és osztályfőnöküket, Kiss-Pál Klárát.

Büszkén léptünk ki a József Attila Művelődési Központból, hiszen kisebb hibákkal ugyan, de mindenki kihozta magából a maximumot.

 

Tóth Evelin (12.osztály)