Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium

Családi nap – április 21.

Családi nap

Családi nap

Április 21. szombat, az iskola naptárában a bejegyzés: Családi nap. Ezen a délelőttön 9 és 12 óra között megnyitjuk az iskola kapuit a gyerekek és szülők előtt. Játékos programokra, sport- és ügyességi versenyekre, bemutatókra várjuk a családokat.

Már 16-án, hétfőn elkezdődik a készülődés. Ettől a naptól várjuk a színes kupakokat, hogy majd képpé állíthassák össze szombaton a szorgos kezek. Ugyanezen a napon kell behozni az osztályok újrahasznosított anyagból készült szobrait is, hogy kiállítássá rendezhessük azokat.

A szombati reggel egy közös, zenés tornával hangolódunk a pörgésre, majd egykori tanítványunk Várhegyi Lucas Palmira énekével szórakoztatja a nagyérdeműt. Az iskola udvarán élőképet formálunk az évfolyamonként más-más színes trikóba öltözött gyerekek és szülők közreműködésével.

A színes virágszirmokat a tavaszi szél „fújja el” a játékok helyszínére. Készül kupakkép, kézműves foglalkozások csalogatják az alkotókedvű sokaságot, agyagból is készülnek majd apró alkotások. A mozogni vágyók focizhatnak, röplabdázhatnak, vagy rolleres ügyességi versenyen mérhetik össze erejüket. Akik a testmozgást a szellemi tornával szeretnék összekötni, azok a sportos amőba helyszínét feltétlenül keressék fel! Akik 64 mezőn lépegetnek otthonosan, azoknak a sakkot ajánljuk.

Igazi különlegességnek ígérkeznek a kémiai kísérletek és a „Szabaduló szoba” kalandjai. Akik a jövőbe szeretnének látni, keressék fel a jósdát, a megfáradtak pedig igyanak egy teát a bio- teaházban!

Egy mozgalmas délelőttről nem hiányozhatnak a bemutatók. A Gibbon games játékos programja és a Capoeira is igazi csemegének számít. Ez a produkció, mely egy brazil harcművészeti kultúra, aminek része egy sajátos akrobatikus mozgás, zene és tánc, méltó zárása lesz a délelőttnek!

Reméljük, úgy érzik, úgy érzed, mindenképp itt a helyed! Mi várunk!

A szervezők

Boda Nikolett

Kocsis Éva

Puszta Lajosné