Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium

Testvérvárosi találkozó

Jutalomkirándulás Horvátországba

96 tanuló számára felfokozott várakozással telve kezdődött az idei tanév. Nem csoda, hiszen az Erzsébetvárosi Önkormányzatnak köszönhetően szeptember 27-30. között jutalomkirándulás keretében Horvátországba utazhattunk. A kirándulás teljes költségét az Erzsébetvárosi Önkormányzat finanszírozta, amely óriási lehetőség volt az iskola számára. Sok gyermek soha nem járt Magyarország határain kívül, és nem látta a tengert. Az utazókat Bencsik Katalin, a Horvát Önkormányzat elnöke is elkísérte, akinek a hely- és nyelvismerete segítette a programok megvalósítását.

Az iskola már hagyományos jutalomkirándulásának célja, hogy a művészeti csoportok tagjainak (énekkar, néptánc) megköszönjük az egész éves áldozatos munkát, és ezzel példaként állítsuk őket az egész iskolai közösség elé. A kirándulás jó alkalom arra is, hogy a 12-18 éves diákok együttműködését, kapcsolatait fejlesszük.

Az idei program másik célja az volt, hogy felvegyük a kapcsolatot Karlovac, Erzsébetváros testvérvárosának egyik iskolájával. Érkezéskor már ők fogadtak bennünket, akiknek kis műsorral kedveskedtünk.

Az ifjúsági üdülő Selcén, közvetlenül a tengerparton található, kiváló lehetőséget kínál a sportolásra, kirándulásra is. A jó időnek köszönhetően az első nap fürdéssel és az esti előadás próbáival telt. A kis művészek ének- és táncos produkciókkal léptek fel a szomszédos helység, Crikvenica kikötőjének központjában. A magyar népdalok, néptánc mellett horvát népdal is szerepelt a műsorunkban.  A programot különlegessé tette, hogy az oda- és a visszautat is sétahajóval tehettük meg. A magyar turisták nagy ovációval fogadták a fellépőinket. A jókedvünket az éppen akkor érkező bóra (tengerparti viharos szél) sem tudta elvenni. A következő nap tengerparti sétákkal, kirándulással, sportmérkőzésekkel telt el. A hazafelé úton megtekintettük a Karlovacban található édesvízi akváriumparkot, az Aquatikát is. A legújabb buszok kényelmes és biztonságos utazást tettek lehetővé, így csoportunk a tervezett időben érkezett haza. A kirándulás friss élményének köszönhetően a hétfői iskolakezdéskor az iskolában barnára sült, mosolygós arcú diákokkal és tanárok köszöntötték egymást.

Nagyon szeretnénk élő cserekapcsolattá fejleszteni a találkozást, mely az iskolánk kapcsolatrendszerét gazdagítja.

Köszönetet szeretnénk mondani az Erzsébetvárosi Önkormányzatnak, személy szerint Vattamány Zsolt Polgármester úrnak ezért a fantasztikus programlehetőségért.

IMG_4777 IMG_4784 IMG_4791 IMG_4811 IMG_4825 IMG_4844 IMG_4860 IMG_4902 IMG_4910 IMG_4911 IMG_4912 IMG_4923 IMG_4926 IMG_4927 IMG_4932 IMG_4950 IMG_4954 IMG-4865 IMG-4893

Emlék
Óriási élmény volt számomra, amikor a naplementénél megláttam a tengert. Második nap bemehettünk a tengerbe, és pici halakban gyönyörködhettünk. Nagy meglepetés volt számomra, hogy a fellépésre hajóval érkeztünk! A hazaindulás napján egy édesvízi akváriumot látogattunk meg. A buszon hazafelé sokat beszélgettünk, énekeltünk és meghallgattuk az igazgatóhelyettes néni szavait. Köszönöm, hogy részese lehettem a jutalomútnak, nagy élmény volt számomra!

Hollósy Zsófi
foto_1 foto_2