Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium

Föld Napja egy kicsit másképp

Az évente visszatérő jeles napok megemlékezései pont olyanok, mint az élet más eseményei. Hol színesebbek, hangosabbak, hol meg a csendes visszafogottság jellemzi őket. Az idei Föld Napja nem a csillogásról, mint inkább a csendes munkálkodásról szólt, bár tagadhatatlan, a végeredmény láttán a ragyogó jelző sem túlzás.

Lássuk a jeles naphoz köthető történéseket. Már április elején szerveződtek olyan programok, melyeken gyerekeink figyelmét a Földre, az itt élő növényekre, állatokra irányította. A 2. z osztály a Természettudományi Múzeumban a Korallzátony élővilága elnevezésű foglalkozáson vett részt. A 4.a osztályos diákok a Planetáriumban, a Pál-völgyi és a Szemlő-hegyi barlangban jártak. A 3.a osztály diákjai április 11-én a Mezőgazdasági Múzeumban vettek részt játékos programon.

És hogy miért jutott eszembe a ragyogó szó? A kerületi Zöld7 programjaihoz kapcsolódva évek óta megtisztítjuk, szépítjük közvetlen környezetünket. Ragyogó tisztává varázsolják a szorgos gyerekkezek az iskola udvarát és a Rózsák terén a templomkertet. Apró, ám értő ujjak ültetik már sokadik tavasszal a növénytárolókba a színes virágokat. Reméljük, hogy ha megérzik gyermekeink a rend, a tisztaság, a szépség létrehozásának örömét, mindennapjaik természetes velejárója lesz mindezek megóvása.

Anthony Strano ausztrál író szavaival élve: „A jelenben tanulhatok a múltból, és megteremthetem a jövőmet.”

Z iskola 1 Z iskola 2 Z iskola 3.a-1 Z iskola 4.a-1 Z iskola 4.a-2 Zöld 7-2z-1 Zöld7-2z-2 Zöld7-3 Zöld7-4