Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium

Írj és rajzolj mesét!

Minden évben szavazással döntik el, mely közkedvelt vagy épp ismeretlen növény vagy állat lesz az Év Fája, Madara, Vadvirága és az Év rovara. Szavazni már csak az év vége felé tudunk, de mesét írni és képekkel színessé tenni most is lehet.

Ezért meseíró és illusztráló versenyt hirdettünk. A mesében az év fája (vadalmafa), az év madara (tengelic), az év vadvirága (hóvirág) és/vagy az év rovara (szarvasbogár) lehetnek a főszereplők/ szereplők.

Horváth Bianka, Márkus Panka és Kádár Liza 1. z osztályos tanuló meséje és Bianka illusztrációja hamisítatlan gyerekmunka. Lévai Dávid (4. a) rajzos képregénye pedig varázslatos színvilágával magával ragadó.

Egy rövid idézettel és néhány képpel adunk ízelítőt munkáikból.

„Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy tengelic, aki különösen szépen énekelt. De ez nem vált hasznára, mert a többi madár irigyelte őt ezért, és még bántották is. Egyetlen barátai a mókusok voltak, ők segítették. Társai voltak a bajban, ezért szerette őket. Nem tudta, hogy viszonozza. Aztán lett egy ötlete: … „ (Horváth Bianka)

Olvasva a betűket épp csak próbálgató elsősök sorait eszembe jutottak Csukás István gondolatai.

„A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is.”

Boldog ismerkedést és hódítást kívánunk szerzőinknek!

Mese 1 Mese vég