Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium

Június 2-án, egy kora nyári napon az iskola udvarának szürke betonját – ha csak átmenetileg és rövid időre is – zölddé varázsoltuk.

Sok kisdiák és tanáraik öltöztek zöld pólóba egy figyelem felhívó programhoz csatlakozva. Idézet a felhívásból:

„A Föld felszínéről minden percben 36 futballpályányi erdő tűnik el; ezért az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) zöldpólós mozgalmat indít, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára.

A szervezet arra buzdítja a fiatalokat, hogy fotózzák le magukat egy zöld pólóban vagy zöld ruhában és osszák meg a képet, ezzel is kifejezve a környezettudatos magatartás iránti elkötelezettségüket.”

Még az iskola falain túl is csatlakoztak az eseményhez kisdiákok. Az 1.a épp ma  kirándult a Budakeszi Vadasparkba, ahol megemlékeztek a környezettudatos életről. Beszélgettek arról is, hogy ők, mint elsősök hogyan tudnak hozzájárulni a környezettudatos életmódhoz. A legaranyosabb gondolataik közül néhány:

“Nem veszünk el, csak egy szalvétát az uzsihoz.” “Nem tapossuk el a bogárkákat, csak mert rondák vagy félünk tőlük.” Vigyázunk a dolgainkra, hogy ne kelljen újat venni, mert az pazarlás.” “Amit lehet, megjavítunk.” “Nem tépkedjük a fák leveleit csak úgy.” Spórolunk a rajzlappal, mert azért fákat vágtak ki.”

Örömmel osztjuk meg a programokon készült fotókat, örömmel nyugtázzuk, hogy már a megrendezés első alkalmával ennyi tanár és diák fejezte ki a mozgalom célkitűzéseivel való egyetértését. Reméljük a jövőben még többen érzik majd, hogy zölden jobb a világ!

P1050496 P1050499 P1050505 Zölden jobb 1 Zölden jobb 2